SKP og Uddannelsesaftaler
Vidste du, at en skolepraktikelev kan indgå i flere forskellige uddannelsesaftaler med en virksomhed?
Scroll ned og læser mere om dine muligheder med en skolepraktikelev fra Inhouse Grapic.

VFP aftale
VFP står for virksomhedsforlagt praktikuddannelse. VFP kan kun foregå i praktikpladsgodkendte virksomheder.
Virksomheden skal kontakte instruktøren, PHILLIP NGUYEN for at aftale om et evt. VFP forløb, hvor elevens praktikmål vil blive tilknyttet. VFP er i praksis en form for udlån, hvor eleven bliver undervist af virksomheden.
Når en skolepraktikant er i et VFP forløb, skal skolepraktikanten primært udføre arbejdsopgaver, der er relevante for den pågældende uddannelse.
Skolepraktikanten må ikke indgå direkte i virksomhedens produktion. Dette betyder i fast praksis, at eleven skal være overtallig; men kan på vegne af en medarbejder udføre et stykke arbejde i virksomheden, som medarbejderen instruerer, overvåger og kvalitetssikrer.
Et VFP forløb for en mediegrafiker skolepraktikant kan vare op til 2 uger i en virksomhed.
Aftalen kan altid blive omdannet til en ordinær aftale gældende for resten af uddannelsen.
Delaftale
Kort uddannelsesaftale
Med en kort uddannelsesaftale betaler virksomheden også elevløn. Aftalen skal som minimum indeholde én praktikperiode og ét skoleophold.
Aftalen kan forlænges eller ændres til en almindelig aftale, som gælder for resten af uddannelsen. Eleven får tilbud om skolepraktik efter aftalens ophør, dog skal eleven selv sørge for at ansøge om en optagelse.
Der må højest indgås to korte aftaler mellem den enkelte elev og samme virksomhed. Dog kan der med det lokale uddannelsesudvalgs godkendelse undtagelsesvist indgås en tredje kort uddannelsesaftale.
Restlære
Kontrakt for resten af elevtiden med elevløn fra virksomheden. Eleven, som får en restlære, skal i så fald udmeldes fra skolepraktikken.
Spar masser af penge med et LØNTILSKUD TIL PRIVATE VIRKSOMHEDER MED LÆRLINGE OG ELEVER I 2020
Ordinær uddannelsesaftale og restlære
For uddannelsesaftaler, der indgås efter 1. maj 2020, ydes der et løntilskud på 90 pct. for ordinære uddannelsesaftaler, kombinationsaftaler, ny mesterlæreaftaler eller restuddannelsesaftaler for at understøtte oprettelsen af ordinære aftaler, der skaber større sikkerhed for eleverne.
Kort uddannelsesaftale
For korte aftaler, der indgås efter 1. maj 2020, ydes der et tilskud på 45 pct.Det vil være en betingelse for at opnå løntilskuddet, at den korte aftale er en ny aftale mellem arbejdsgiver og elev, dvs. at arbejdsgiver ikke tidligere har haft indgået en kort aftale med samme elev.
Er din virksomhed godkendt til en elev?
Ønsker du at ansætte en mediegrafikerelev, skal du som virksomhed være godkendt af det faglige udvalg.
Afgørelsen for en godkendelse træffes på grundlag af indhentede oplysninger samt en vurdering af virksomhedens ansøgning.
I nogle tilfælde indgår en besigtigelse af virksomheden for at vurdere om virksomheden er egnet til at uddanne en praktikelev. Vær opmærksom på, at behandlingstid kan vare op til 14 dage.

“Mangler I en mediegrafikerelev?
Download folder: “Styrk din virksomhed med skarpe elever”VIRKSOMHEDSKONSULENT
Har du spørgsmål om de muligheder, der er i skolepraktikken, er du velkommen til at kontakte vores virksomhedskonsulent.
Hvad koster det at uddanne mediegrafikerelev?
Klik på nedenstående link for at se de gældende lønsatser for mediegrafikerelever pr. måned fra 1. marts 2017 til 29. februar 2019:
Lønnen for voksne elever (efter det fyldte 25. år) aftales i hvert tilfælde på baggrund af den pågældendes hidtidige beskæftigelse og uddannelse.
Grakom har udarbejdet en omkostningsberegning for, hvad det koster at uddanne en mediegrafikerelev. Arket er opdateret pr. 1. januar 2017.